Eksperci:

dr farm. Maria Ciszewska

dr Marcin Folwarski

prof. Stanisław Kłęk

prof. Łukasz Krzych

dr Krystyna Majewska

dr Magdalena Milewska

dr Jakub Mojkowski

dr n. med. Jacek Szopiński

mgr farm. Justyna Zamarska
Harmonogram spotkań:
23 września 2020
TALK 1
Jak żywić pacjentów w okresie pooperacyjnym?
TALK 2
Sporządzanie mieszanin w workach gotowych RTU w warunkach apteki szpitalnej
TALK 3
Kiedy dawać więcej białka?
TALK 4
Opieka nad pacjentem długotrwale unieruchomionym – strategia leczenia żywieniowego. Prawidłowe rozliczanie procedury żywienia dojelitowego w ZOL do NFZ
TALK 5
Wskazania do żywienia dojelitowego w warunkach domowych
TALK 6
Opieka nad dostępami
TALK 7
Leczenie żywieniowe w onkologii. Współczesne podejście.
TALK 8
Rekomendacje dotyczące podawania leków w żywieniu enteralnym. Zasady postępowania oraz interakcje.
TALK 9
Zgubne oblicze hiperchloremii
TALK 10
Zaburzenia połykania
9 grudnia 2020